Alternatieve Opening Academisch Jaar

19-07-2024

Op 2 september organiseert AOb de Alternatieve Opening van het Academisch Jaar. De Jonge Akademie steunt deze actie en ondertekende het opening statement, waarin zorgen over de bezuinigingen worden geuit en wordt opgeroepen tot actie.

Grote bezuinigingen op ons hoger onderwijs gaan flinke schade toebrengen aan de Nederlandse economie, cultuur en samenleving, en zijn daarom onacceptabel. Dit schrijven elf organisaties (AOb, WOinActie, APNet, De Jonge Akademie, FNV, LSVb, ISO, PNN, 0.7, CasualAcademy en PostdocNL) in een oproep om tegen de plannen in verzet te komen.

Meer over de Alternatieve Opening van het Academisch Jaar op 2 september

Ook De Jonge Akademie maakt zich ernstige zorgen over de voorgenomen bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Eerder brachten wij samen met de KNAW al een statement uit:

Bezuinigingsplannen zijn slecht voor hoger onderwijs en wetenschap

Afbeeldingen

Contact 

De Jonge Akademie
LinkedIn
X
020 551 0867

dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie zet zich in voor de toekomst van de wetenschap: ze draagt de waarde van wetenschap uit en verbetert het wetenschapssysteem. Dit platform van vijftig bevlogen academici onderzoekt, adviseert, verspreidt kennis en brengt mensen bij elkaar. Dit alles met oog en oor voor jonge wetenschappers.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie-instellingen