De Scarabee en de geheimzinnige ziekte

October 05, 2020

De scarabee en de geheimzinnige ziekte is een spannend stripboek voor groep 7 en 8. In het stripverhaal proberen kinderen (als wetenschappers) te onderzoeken hoe het kan dat enkelen van hen ziek geworden zijn, nadat ze een mummie van dichtbij hebben gezien

Wetenschap roept bij sommige mensen een beeld op van een witte man in een labjas, terwijl wetenschap juist heel divers is en wetenschappers zijn dat ook. Sterker nog, de meeste wetenschappers dragen helemaal geen labjas. Het zijn bovendien vrouwen én mannen, met verschillende achtergronden en ze werken in alle mogelijke vakgebieden: van archeologie, tot zoölogie. De scarabee en de geheimzinnige ziekte brengt kinderen in aanraking met de verschillende gezichten van de wetenschap.

Bij het stripboek heeft de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met De Jonge Akademie een lespakket ontwikkeld gericht op leerlingen van groep 7-8.

Lees het stripboek

Lees meer over het stripboek en lespakket

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings