Mingler Scholarship

Samen met de Akademie van Kunsten heeft De Jonge Akademie in 2016 een virtuele ontmoetingsplaats ontwikkeld die kruisbestuiving en ontmoeting in wetenschappelijk en artistiek onderzoek vergemakkelijkt.

Een project in samenwerking met de Akademie van Kunsten.

Mingler Network

Doelstelling

Het creëren van een virtuele ontmoetingsplaats op het snijvlak van kunst en wetenschap. Een schatkamer voor wetenschappers en kunstenaars die op zoek zijn naar samenwerking dwars door instituutsmuren heen.

Beschrijving

Mingler is voor kunstenaars en wetenschappers die open staan voor exploratie en experiment en die een pioniersrol als uitdaging zien. Het is voor diegenen die al activiteiten ondernemen op het snijvlak van kunst en wetenschap, zoals een publicatie, kunstobject,  tentoonstelling, film, bio-art, creatieve industrie projecten etc. of die concrete ideeën hebben voor kunst/wetenschapsprojecten. Ze hebben een duidelijke en adequate motivatie om mensen uit verschillende disciplines uit de wetenschap en kunsten te ontmoeten en daarmee inhoudelijk het contact aan te gaan.

De ontwikkeling van de website is in een stadium gekomen waarin wij op zoek zijn naar pioniers, oftewel kunstenaars en wetenschappers die nieuwsgierig naar elkaar zijn en die willen ‘mingelen’ met andere kunstenaars en wetenschappers uit andere disciplines. 
Deelname aan Mingler is in deze fase nog op uitnodiging. De leden van de AvK, De Jonge Akademie en de KNAW krijgen allen een uitnodiging om zich aan te melden. Directeuren van Master- en PhD-opleidingen in de kunsten, voorzitters van Colleges van Bestuur van Nederlandse universiteiten, directies van publieke en private cultuurfondsen en Nederlandse cultuurinstellingen krijgen een uitnodiging om geschikte kandidaten aan te melden.
Tweemaal per jaar zal een live Mingler event plaatsvinden voor deelnemers aan het netwerk.

Zie voor meer informatie de website van de Akademie van Kunsten. Bij vragen kun je contact opnemen met Annelies ten Have, 020 551 0746, annelies.ten.have@knaw.nl.

Uitgelicht

'COVID-19 heeft ons onderzoek actueler gemaakt dan ooit'

Images

Lopende projecten

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings