Faces of Science

Jonge wetenschappers geven een kijkje in hun onderzoek en leven als wetenschapper aan de hand van blogs, filmpjes, artikelen en lezingen.

Faces of Science is een online-plek waar bezoekers aan de hand van blogs, filmpjes en artikelen een kijkje in het leven van de onderzoeker krijgen. Het doel is promovendi uit verschillende vakgebieden in de schijnwerpers te zetten en vooral aan jongeren die staan voor een studiekeuze te laten zien hoe het is om wetenschapper te zijn.

Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink. Het project wordt gefinancierd door Stichting Lira. 

Vakgebieden

Alle

Voor wie?

Talentvolle promovendi aan een Nederlandse universiteit (tot een jaar voor hun promotie) die op aansprekende wijze hun onderzoek kunnen presenteren aan de doelgroep van Faces of Science (voornamelijk bovenbouw vwo-leerlingen en studenten).

Nominatie en toelating

Leden van de KNAW en leden en alumni van De Jonge Akademie kunnen ieder één promovendus nomineren voor deelname aan Faces of Science. NEMO Kennislink kan maximaal vijf promovendi nomineren.

Twaalf promovendi zijn dit jaar gekozen als nieuwe Faces of Science. Lees meer over de lichting 2021. In het najaar van 2021 verschijnt de volgende uitnodiging voor het nomineren van kandidaten.

Meer informatie

Website Faces of Science 

Volg Faces of Science via Twitter 

Volg Faces of Science op Instagram

Video

 

Images

Lopende projecten

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings