Kinderen als kleine wetenschappers: de Kick-off van Lil'Scientist

July 03, 2023

Alle kinderen zijn kleine wetenschappers en de beste manier om ze daarachter te laten komen is om ze zelf onderzoek te laten doen. Hierom draait het in het programma Lil'Scientist, dat op 2 juli werd gelanceerd in Nemo Science Museum in Amsterdam.

Kinderen spelenderwijs échte wetenschap laten beoefenen. Zodat elk kind, ook als die niet wordt bereikt door bestaande vormen van wetenschapscommunicatie, de wetenschapper in zichzelf ontdekt en ervaart dat wetenschap ook voor hen is weggelegd. Dit gebeurt in het net gelanceerde programma Lil’Scientist, een samenwerking tussen De Jonge Akademie, IMC Weekendschool en diverse kennisinstellingen.

Zo’n 200 kinderen, ouders, docenten, en wetenschappers waren afgelopen zondag aanwezig in NEMO Science Museum in Amsterdam voor de feestelijke lancering van het onderwijsprogramma Lil’Scientist. Onder enthousiaste leiding van presentator Jim Jansen onderzochten leerlingen van IMC Weekendschool wat een wetenschapper eigenlijk is, ontvingen zij hun diploma, en deden zij samen met hun familieleden zelf proefjes in het museum.

 

Lees meer op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Projectpagina Lil'Scientist

Foto's: Millette Raats

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings