Aanvulling stripboek en lespakket 'De scarabee en de geheimzinnige ziekte'

May 16, 2023

Voor de scholen die het lespakket hebben besteld, zijn er nu ook hulpkaarten beschikbaar. Daarnaast zijn er nog enkele nieuwe lespakketten aan te vragen.

In 2020 ontwikkelde De Jonge Akademie het stripboek en lespakket 'De scarabee en en de geheimzinnige ziekte'. Het lespakket brengt kinderen in aanraking met de diversiteit van wetenschappelijk onderzoek en de mensen die dit onderzoek doen. Het lespakket is bedoeld voor groep 7 en 8 en draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren.

Nieuwe hulpkaarten

In 2022 is met geld uit het fonds Gewaardeerd! gewerkt aan een nieuwe editie van het lespakket, waar talige stukken worden aangevuld met visueel materiaal om leerlingen met verschillende leerstijlen te bedienen. Scholen die het lespakket al hebben, kunnen de nieuwe hulpkaarten nu downloaden. Ook zijn er nog enkele lespakketten te bestellen via dja@knaw.nl.

Vlogs

In de aanloop naar de tweede editie van het lespakket maakte scheikundige en Face of Science Annemarie Maan vlogs over de verschillende disciplines die in het stripboek aan bod komen.

Lees meer en bekijk de vlogs

Productie en samenstelling

Het stripboek is gemaakt als jaarproject van de lichting 2015 van De Jonge Akademie en getekend door striptekenaar Eva Hilhorst. Bij het stripboek heeft de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met De Jonge Akademie een lespakket ontwikkeld.

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings