Eerste-generatie-wetenschappers gezocht voor nieuw project

September 08, 2022

Ben je een eerste-generatie-wetenschapper aan de universiteit, d.w.z. een onderzoeker of docent aan de universiteit wier ouders zelf geen universitaire opleiding hebben afgerond? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Jonge Akademie wil met het project 'Niet de eerste de beste' in kaart brengen welke ervaringen eerste-generatie-wetenschappers hebben aan een Nederlandse universiteit. Dat doen we middels 15 tot 20 individuele interviews met eerste-generatie-wetenschappers die vertellen over hun achtergrond, hun ervaringen in de wetenschap en hun visie op de toekomst van de wetenschap. We richten ons specifiek op universiteiten in Nederland. De interviews worden in het Nederlands gedaan. We verwerken de interviews tot een rapport, dat we namens De Jonge Akademie zullen publiceren

De interviews zijn niet anoniem, omdat we willen laten zien welke diverse personen eerste-generatie-wetenschapper zijn. Na het interview krijg je de kans om je volledige tekst van het interview door te lezen. Als er dingen zijn die je liever niet gepubliceerd wilt hebben, mag je die schrappen.

We streven ernaar een diverse groep eerste-generatie-wetenschappers te interviewen. We definiëren diversiteit onder meer in termen van functie, gender en migratieachtergrond. Uit alle aanmeldingen zullen we daarom een diverse selectie maken. Als we je uitnodigen voor een interview, zullen we per mail contact met je opnemen!

Meld je aan voor een interview

Meer over Niet de eerste de beste

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings