Lil'Scientist krijgt toekenning Nationale Wetenschapsagenda

July 14, 2022

Veel kinderen denken dat wetenschap niet voor hen is weggelegd, terwijl kinderen van nature 'kleine wetenschappers' zijn. Lil'Scientist brengt juist deze kinderen in aanraking met wetenschap. Dankzij NWA-financiering kan dit project nog meer kinderen bereiken.

Lil'Scientist is een van de negen wetenschapscommunicatieprojecten die dit jaar een financiële toekenning krijgen van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Samen met kinderen van de IMC Weekendschool ontwikkelt De Jonge Akademie in het project leerzame en uitdagende citizen science-experimenten voor kinderen die anders niet zo snel met wetenschap in aanraking zouden komen. Daarnaast wordt samengewerkt met het Citizen Science Lab Leiden, NEMO Science Museum en New Scientist.

Het doel van de NWA is om met kennis een positieve, structurele bijdrage te leveren aan de maatschappij van morgen, door vandaag bruggen te slaan en met elkaar voor wetenschappelijke en maatschappelijke impact te zorgen.

Lees meer over Lil'Scientist

Nationale Wetenschapsagenda

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings