Nieuwe Faces of Science: Tycho van der Hoog, Anne-Mieke Thieme & Rick van Well

July 07, 2022

Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf promovendi gaan in video’s en blogs verslag doen van hun dagelijks werk. Drie van deze Faces of Science stellen zich voor in onderstaande video's.

Tycho van der Hoog

Wat: Historicus
Waar: Universiteit Leiden
Studie: Geschiedenis, politicologie, Afrikastudies, Koreastudies
Promotie gaat over: De relaties tussen Noord-Korea en nationale bevrijdingsbewegingen in zuidelijk Afrika, vanaf de jaren ’60 tot nu.

Blog Tycho van der Hoog: 'Geheimen en spionage in een Afrikaans archief'

Anne-Mieke Thieme

Wat: Taalwetenschapper
Waar: Universiteit van Amsterdam
Studie: Research Master Taalwetenschappen (Universiteit Leiden) en Leiden University College
Promotie gaat over: Ik onderzoek hoe peuters met elkaar spelen op de kinderopvang. Ik wil weten of het daarbij nog uitmaakt welke taal ze van huis uit spreken en hoe goed ze Nederlands kunnen.

Blog Anne-Mieke Thieme: 'Het geheime leven van driejarigen'

Rick van Well

Wat: Politicoloog
Waar: Universiteit Leiden
Studie: Bachelor Politicologie (Universiteit Leiden) en Research Master Political Science and Public Administration (Universiteit Leiden)
Promotie gaat over: Het gedrag van regerings- en oppositiepartijen in het parlement. Wanneer werken regering en oppositie samen en wanneer gaan zij de confrontatie met elkaar aan?

Blog Rick van Well: 'Hoe voer je oppositie in Nederland?'


Over de Faces of Science

Facesofscience.nl geeft bezoekers aan de hand van blogs, filmpjes en artikelen een kijkje in het leven van een onderzoeker. Het doel is promovendi uit verschillende vakgebieden in de schijnwerpers te zetten en om aan jongeren die staan voor een studiekeuze te laten zien hoe het is om wetenschapper te zijn. Sinds 2013 hebben 102 promovendi als Faces of Science geblogd over hun leven als wetenschapper.

Promovendi kunnen worden voorgedragen voor Faces of Science door NEMO Kennislink, leden van de KNAW en leden en alumni van De Jonge Akademie. Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink. Het project wordt gefinancierd door Stichting Lira.

Website Faces of Science

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings