Nieuwe Faces of Science: Martijn Gösgens, Sarai Keestra & Rosa Kösters

May 10, 2022

Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf promovendi gaan in video’s en blogs verslag doen van hun dagelijks werk. Drie van deze Faces of Science stellen zich voor in onderstaande video's.

Martijn Gösgens

Wat: Netwerkwetenschap
Waar: Technische Universiteit Eindhoven
Studie: Technische wiskunde
Promotie gaat over: Het detecteren van verborgen groepen in netwerken

Blog Martijn Gösgens: 'Wiskunde tegen COVID'

Sarai Keestra

Wat: Medisch onderzoeker en geneeskundestudent
Waar: Amsterdam UMC, bij de afdelingen epidemiologie en kindergeneeskunde.
Studie: Human Sciences (University College London) en Medische Antropologie (University of Durham), daarna Schakelprogramma Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Promotie gaat over: Welke rol spelen de eerste 1000 dagen bij het vormen van je gezondheid? Dat probeer ik te begrijpen vanuit een evolutionair perspectief. Daarbij kijk ik vooral naar de schildklier, een orgaan dat centraal staat in de energiehuishouding van ons lichaam.

Blog Sarai Keestra: 'Zeewier, Zout en Zwangere Vrouwen'

Rosa Kösters

Wat: Historicus
Waar: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis
Studie: Geschiedenis
Promotie gaat over: Oude en nieuwe vormen van collectieve actie en organisatie als het werken in Nederland ingrijpend verandert door flexibilisering, globalisering en robotisering, 1970-2020.

Blog van Rosa Kösters: 'Het beladen verhaal achter jouw vakantievlucht'

Over de Faces of Science

Facesofscience.nl geeft bezoekers aan de hand van blogs, filmpjes en artikelen een kijkje in het leven van een onderzoeker. Het doel is promovendi uit verschillende vakgebieden in de schijnwerpers te zetten en om aan jongeren die staan voor een studiekeuze te laten zien hoe het is om wetenschapper te zijn. Sinds 2013 hebben 102 promovendi als Faces of Science geblogd over hun leven als wetenschapper.

Promovendi kunnen worden voorgedragen voor Faces of Science door NEMO Kennislink, leden van de KNAW en leden en alumni van De Jonge Akademie. Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink. Het project wordt gefinancierd door Stichting Lira.

Website Faces of Science

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings