Solidariteit met Oekraïne

February 25, 2022

De leden van De Jonge Akademie zijn geschokt door de inval van Rusland in Oekraïne en veroordelen deze grove schending van het internationale recht.

We willen onze solidariteit betuigen aan de Oekraïense bevolking die met de onmiddellijke gevolgen en hevig geweld wordt geconfronteerd. We noemen daarbij onze collega-wetenschappers in het bijzonder. Deze oorlog moet zo snel mogelijk beëindigd worden. We denken ook aan onze vele Russische collega’s die deze oorlog veroordelen en hun onderzoek en onderwijs niet in vrijheid kunnen uitvoeren.

We spreken ons uit omdat we als De Jonge Akademie wetenschappers willen steunen die in conflict- en oorlogsgebieden leven en mogelijk moeten vluchten. We zien het als onze verantwoordelijkheid om, waar we kunnen, eraan bij te dragen dat wetenschappelijke vooruitgang en onderwijs niet belemmerd worden. Vrij onderzoek en academisch onderwijs zijn van groot belang voor een open, democratische samenleving, een samenleving die nu bedreigd wordt.

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings