KlimaatHelpdesk wint NWO Communication Initiative Award 2021

December 01, 2021

Elk jaar reikt NWO deze prijs uit aan initiatieven die zich inzetten voor de verbetering van communicatie over wetenschappelijk onderzoek.

De prijs is met name gericht op het zichtbaar maken van succesvolle en inspirerende initiatieven van onderzoekers in het communiceren van onderzoeksresultaten. Per jaar worden maximaal drie initiatieven van individuen of teams aangewezen voor de Communication Initiative Award. De laureaten krijgen een bedrag van € 10.000. Dit bedrag is bedoeld voor activiteiten die passen bij de achtergrond van de prijs.

Volgens de jury voldoet de KlimaatHelpdesk "met een simpel en doeltreffend idee aan een grote behoefte van de samenleving. Dat doet de KlimaatHelpdesk op een innovatieve manier waarbij wetenschappers en publiek direct met elkaar in verbinding staan. De jury waardeert ook de betrokkenheid van jonge onderzoekers, die op deze manier ervaring krijgen in de wetenschapscommunicatie."

De Klimaathelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy en wordt medegefinancierd door De Jonge Akademie. Leden Sanli Faez, Liesbeth van de Grift en Erik van Sebille zijn nauw bij het project betrokken.

Projectpagina KlimaatHelpdesk

Images

Winnaars NWO Communication Initiative Awards 2021

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings