Chiel van Heerwaarden

Chiel van Heerwaarden onderzoekt de interactie tussen het aardoppervlak, wolken en zonnestraling. Deze drie componenten van ons aardsysteem zijn inherent gekoppeld en van groot belang om te begrijpen.

In English

Een beter begrip helpt ons niet alleen om onzekerheid in schattingen van klimaatverandering te reduceren, maar ook om betere voorspellingen te maken voor opwek van zonne-energie enkele dagen vooruit. Van Heerwaarden gebruikt hiervoor computersimulaties en veldmetingen. Hij ontwikkelt veel van de benodigde software zelf en is van mening dat software die gebruikt wordt voor wetenschappelijk onderzoek open source dient te zijn, omdat dit wetenschappelijke transparantie en vooruitgang dient. Van Heerwaarden maakt zich zorgen over de grote groei in de hoeveelheid publicaties in de wetenschap en wil binnen De Jonge Akademie graag bijdragen aan beleidsverandering die kwaliteit boven kwantiteit stelt in de beoordeling van wetenschappers.

Titels

Dr. ir. 

 

Voorletters

C.C.

 

Hoofdfunctie

Universitair docent 

 

Vakgebieden

Atmosfeerwetenschappen
Simulatie, virtual reality
Gassen, vloeistofdynamica, plasmafysica

 

Verbonden aan

Wageningen University & Research

 

 

Video

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings